Boogie Tour 2002…vapaata, letkeää, rentoa, svengaavaa ja iloista. Tanssi sujuu näennäisen saumattomasti ja kuitenkin se mitä tanssilattialla tapahtuu, syntyy juuri sillä hetkellä. Mies vie ja nainen seuraa, ei kuitenkaan vikisten vaan leikitellen ja musiikkia tulkiten...

Tarinoita tanssin maailmasta ja vähän muustakin

Puheenjohtajan palsta helmikuu -99

Innostus

Keskustelin tässä eräänä päivänä erään kokeneen seurakonkarin kanssa tanssiseuramme tilasta. Tämä paljon maailmaa nähnyt yhdistysaktiivi ihasteli seuramme vireää toimintaa ja suurehkoa jäsenmäärää. Tämä oli minulle mieluisa puheenaihe ja posket hehkuen kerroin saavutuksistamme ja suunnitelmistamme. Keskustelumme lopuksi tämä henkilö kuitenkin sanoin lauseen, joka tuntui ikävältä ”Kyllä se aina alussa kulkee, kun porukka on innostunutta, mutta odottakaa vaan, kun into kuolee…” En osannut vastata siihen oikeastaan mitään, myöntelin vain ja yritin selittää, että organisaatio on yritetty rakentaa niin ettei se kaadu innon lopahtamiseen…tai jotain sellaista.

Jäin miettimään tätä lausetta ja mietin, miksi se tuntui niin pahalta. Jotenkin tuntui, kuin innostumisessa olisi ollut jotain hävettävää, jotain ”amatöörimäistä”.

Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän minua alkoi harmittaa etten puuttunut siihen. Minusta alkoi tuntua, että innostus ei ole, vain hieno ja arvokas asia, vaan tärkein kaikista seuran voimavaroista.

Yleisesti ajatellaan, että organisaatiossa tulisi olla sekä kokeneita, että uusia ja innostuneita henkilöitä. Innostus ja kokemus eivät kuitenkaan välttämättä ole vastakohtia. Myös vuosia mukana ollut konkarikin voi vielä olla innostunut jos pitää mielensä avoimena. Seuran kannalta ihanne onkin henkilö, joka on sekä kokenut, että innostunut.

Innostus on niin tärkeä asia, että uskaltaisin väittää henkilöstä, jonka into on lopahtanut, olevan seuralle enemmän haittaa kuin hyötyä, vaikka hän olisi kokenutkin. Liian usein näkee taustavaikuttajia jotka eivät enää jaksa osallistua toimintaan, mutta ovat silti joka välissä arvostelemassa ja kritisoimassa uusien innokkaiden seuralaisten toimintaa.

Elämäntilanteet vaihtelevat ja on luonnollista, että joskus tulee hetkiä jolloin ei jaksa innostua yhteisistä asioista. Jokainen kokee joskus väsymyksen ja turhautumisen tunteita, jotka kuitenkin seuraavana päivänä ovat kuin poispyyhkäistyjä. Jos tällainen tilanne jatkuu pitkään ja tuntuu, ettei enää jaksa innostua, on aika väistyä ja antaa uusien innokkaiden ihmisten astua ohjaksiin. Tämän oivaltavat ihmiset antavat organisaatiolle mahdollisuuden kehittyä ja itselleen mahdollisuuden innostua uudelleen.

Lainaan tähän loppuun sanoja jotka kuvaavat mielestäni hyvin innostusta:

Innostus

Voit tehdä mitä tahansa, jos sinulla on innostusta. Innostus on hiiva, joka saa toiveesi kohoamaan tähtiin. Innostus on kipinä silmissäsi, kätesi ote, vastustamaton halun ja energian aalto, joka toteuttaa ideasi.

Innostuneet ihmiset ovat taistelijoita. Heissä on rohkeutta. Heissä on luonteen lujuutta. Innostus on kaiken edistyksen perustana. Kun sitä on, on saavutuksia. Kun sitä ei ole, on vain tekosyitä.

-Henry Ford-

Näillä sanoilla, innostusta ja kovaa treeniä kaikille. Näytetään niille.

Tommi