HIP HOP LINDY

Ensimmäinen nuorisokulttuurin musiikkiin tanssittava paritanssi viiteenkymmeneen vuoteen !

Hip Hop Lindy on nimensä mukaisesti Hip Hop kulttuurin musiikkiin tanssittava tanssi jonka askeleet on otettu mukaillusti Lindy Hopista.

Hip Hop Lindy (HHL) on syntynyt viime vuosisadan loppupuolella Yhdysvalloissa. Jenkeissä tuolloin vaikuttaneen suuren retro-swing buumin ansiosta nuoriso ”löysi” uudelleen vanhan 30-luvun swing musiikkiin tanssitun paritanssin Lindy Hopin. Tanssikurssit täyttyivät ääriään myöten. Lindy Hopia tanssittiin diskoissa ja yökerhoissa ja se mursi tiensä nuorison tietoisuuteen kautta maailman.

Nuorten ”oma musiikki” oli kuitenkin erilaista ja kokeilunhaluiset nuoret halusivat kokeilla, miten juuri opittu hauska uusi/vanha tanssi soveltuisi tanssittavaksi nykymusiikkiin. Perusaskellusta muokattiin hieman ja Jess... siinä se oli Hip Hop Lindy

50-luvun rock’n’roll musiikin/tanssin huuman jälkeen kaikki nuorisomusiikin tanssit ovat olleet yksilötansseja. Piti siis kulua 50 vuotta, ennen kuin nuoriso löysi paritanssin uudelleen!

 

Hip Hop Lindy on paritanssi jossa pojilla on viejän rooli. Jos jollakin on vielä käsitys, että tanssi on vain tyttöjen puuhaa, kannattaa tulla katsomaan mitä on Hip Hop Lindy!

Hip Hop Lindy soveltuu tanssittavaksi nuorten diskoissa, koulubileissä yms. Hyvin todennäköisesti siinä tullaan tulevaisuudessa myös kilpailemaan. Tanssissa opetellaan kuvioita joita tanssitaan poikien haluamassa järjestyksessä. Vaikka pojat vievät ei tyttöjen rooli kuitenkaan ole vain seurata,  tilaa omalle tulkinnalle on rajattomasti.

 

Varusteiksi käyvät mitkä tahansa mukavat ja rennot vaatteet ja jalkineet joissa on helppo liikkua. Lämminkin saattaa tulla joten varusteet sen mukaan.

 

Paritanssin perusidea ei ole vuosien aikana hävinnyt minnekään on vaan puuttunut tanssi joka olisi nuorten oma juttu.

© Tommi Koivula

Lisätietoja:
Tommi Koivula p. 040-5561382
Pirjo Koivula p. 040-7205647
email: etunimi.sukunimi@boogietour.com

Takaisin Boogie Tour kotisivuille